Top

Nebbiolo

De Nebbiolo druif is misschien wel de beste en belangrijkste blauwe druivensoort van Italië, waar de druif ook oorspronkelijk vandaan komt. Naast Italië wordt de druivensoort ook in Amerika en Australië verbouwd echter met een gelimiteerd succes. De naam Nebbiolo komt van het Italiaanse woord nebbia, wat nevel betekent dat weer refereert naar de late oogst van de druif.

Het is een moeilijke druivensoort die laat rijpt en alleen in de juiste omstandigheden goed kan rijpen. De wijnen die van de Nebbiolo worden gemaakt zijn krachtig, donker en hebben een sterk aroma. In dit aroma komt de geur van theebladeren, rozen, kruiden en teer naar voren. Vanwege het hoge tannine gehalte doet het de wijnen goed om lang te rijpen. De Nebbiolo druif is zeer beroemd en ook de wijnen Barolo en Barbaresco die ervan gemaakt worden hebben wereldwijd naamsbekendheid.

Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte
Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte
Land: Italië
Druif: Nebiolo
Omschrijving: Mooie granaatrode kleur met oranje schakeringen. Aroma's van viooltjes zijn duidelijk herkenbaar. Zachte tannines in de mond zorgen voor elegantie en een goede balans.
Moment: Food, stoofschotels en gerechten met truffel.
€ 31,95
€ 15,95
Barolo, Cantina Terra del Barolo, Piemonte, 2008
Barolo, Cantina Terra del Barolo, Piemonte, 2008
Land: Italië
Druif: Nebbiolo
Omschrijving: Granaatrode kleur. In de neus zijn aroma's van violet, leer en kruiden te herkennen. Zachte wijn met een mooie balans.
Moment: Specials, Stoofschotels en stoofpotten met stevig vlees, wildgerechten met truffel en gerijpte kazen.
€ 39,95
€ 19,95