Top

Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte

50% Korting
  • Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte
€ 31,95
15,95


Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte

Land: Italië
Druif: Nebbiolo
Omschrijving: Mooie granaatrode kleur met oranje schakeringen. Aroma's van viooltjes zijn duidelijk herkenbaar. Zachte tannines in de mond zorgen voor elegantie en een goede balans.
Moment: Food, stoofschotels en gerechten met truffel.


Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte, de producent

Cantina Terre del Barolo is gelegen in een vallei tussen Alba en Barolo. Dit wijnhuis in 1958 opgericht in samen werking met andere wijnhuizen. Terre del Barolo is dus onderdeel van een coöperatie. De ongeveer 650 hectares die de coöperatie bezit zijn verdeeld in de dorpen van Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d‘Alba, Diano d‘Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi en Castiglione Falletto. In totaal produceert de coöperatie ongeveer 5500 ton druiven wat ongeveer 38000 hectoliter wijn oplevert.


Barbaresco, Cantina Terre del Barolo, Piemonte, de druif Nebbiolo.

De Nebbiolo druif is misschien wel de beste en belangrijkste blauwe druivensoort van Italië, waar de druif ook oorspronkelijk vandaan komt. Naast Italië wordt de druivensoort ook in Amerika en Australië verbouwd echter met een gelimiteerd succes. De naam Nebbiolo komt van het Italiaanse woord nebbia, wat nevel betekent dat weer refereert naar de late oogst van de druif.


Het is een moeilijke druivensoort die laat rijpt en alleen in de juiste omstandigheden goed kan rijpen. De wijnen die van de Nebbiolo worden gemaakt zijn krachtig, donker en hebben een sterk aroma. In dit aroma komt de geur van theebladeren, rozen, kruiden en teer naar voren. Vanwege het hoge tannine gehalte doet het de wijnen goed om lang te rijpen. De Nebbiolo druif is zeer beroemd en ook de wijnen Barolo en Barbaresco die ervan gemaakt worden hebben wereldwijd naamsbekendheid.